Ik weet wel dat ik wat anders wil, maar ik weet niet wat!

Ik weet wel dat ik wat anders wil, maar ik weet niet wat!

Share 1 Likes 0

Wat ik veel hoor als mensen aan de slag gaan met wat ze ECHT graag zouden willen:
ja, ik weet wel dat ik wat anders wil, maar ik weet niet WAT!

Als dit ook voor jou geldt, dan zijn deze twee tips voor jou:

1. Haal de zwaarte er af. Je hoeft niet je ROEPING te vinden, je MISSIE of je PASSIE.
Je mag over een jaar of 3 jaar of 5 jaar weer opnieuw kiezen wat DAN bij je past. Je zult je altijd verder blijven ontwikkelen.
Things change…. Je doorloopt andere levensfases, je verandert. We mogen allemaal steeds langer blijven werken. Wie kan er een keuze maken tot zijn pensioen?
Dus: maak het lichter! Bijvoorbeeld door dit filmpje te bekijken (10 minuten).

2. Ga het ontdekken. Geef jezelf de tijd. Maak er een project van. Het ‘ik ga ontdekken wat ik graag wil’ – project.
Steek er tijd in, ga met mensen praten over wat zij doen, ga ontdekken waar jij van geniet, denk terug aan dagen waarop je tevreden thuis kwam, ontdek wat je leuk vindt, analyseer waar je voldoening van hebt, waar je benieuwd naar bent.  En tel dat bij elkaar op en zoek er dan een vorm (baan/bedrijf) bij.

Dit is ook hoe ik het zelf gedaan heb in 2010 toen ik vastliep in de baan die ik had.
Het ging slecht met mij. Ik had allerlei vage gezondheidsklachten, was moe, laadde in de weekenden en vakanties niet genoeg op, was snel geïrriteerd en emotioneel. En dat werd erger en erger. En ik wist op een gegeven moment dat het met mijn werk te maken had, voelde heel goed dat ik wat anders wilde, en dacht ‘ik weet wel dat ik hier echt niet langer wil werken maar ik weet echt niet wat ik wil’. 

Guess what?! Ik wist het wel, moest mezelf alleen de juiste vragen stellen en het stapje voor stapje aanpakken. En nadat ik de knoop had doorgehakt en wat tijd had om bij te komen, waren mijn klachten in no time verdwenen. 

Wil jij er ook achterkomen wat jij wilt zodat je een switch kan maken?  Doen! 
Dat kun je natuurlijk alleen doen. Maar je kunt ook gebruik maken van mijn loopbaanprogramma  – Maak Je Masterplan. Dat doorloop je online, in je eigen tempo en lekker thuis in combinatie met advies van mij. Of je kunt een loopbaantraject met persoonlijke gesprekken aangaan. Meer informatie vind je op deze pagina op deze website.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *