De juiste studiekeuze

Vind je het moeilijk een vervolgopleiding te kiezen?
Twijfel je tussen een paar mogelijkheden of weet je het eigenlijk helemaal niet?

Heel veel scholieren en studenten vinden het moeilijk om de juiste studiekeuze te maken. Dat blijkt ook uit onderzoek: 1 op de 3 stopt of switcht in het eerste jaar. Niet fijn: je maakt extra kosten, verliest tijd, en begint weer opnieuw in een nieuwe groep en/of stad.
Ik help je graag om een goed onderbouwde keuze te maken voor je toekomst. In een studiekeuzetraject onderzoek jij dmv allerlei opdrachten en vragen van mij de volgende dingen: Waar heb je aanleg voor en ben je goed in? Wat vind je echt interessant? Wat motiveert jou? Hoe leer jij gemakkelijk? Wat voor persoon ben jij? Wat voor beroeps-richting en soort werk zou bij jou passen? En waar liggen goede kansen op de arbeidsmarkt?
Dat alles gecombineerd leidt tot studiekeuzeadvies in de vorm van een aantal concrete goed passende studierichtingen die je na het studiekeuzetraject zelfstandig verder kunt onderzoeken (open dag, gesprek met onderwijsinstelling). Je weet dan heel goed waar je op moet letten om te bepalen of het een goede keuze is voor jou.

Studiekeuzeadvies voor MBO

Wil je een MBO opleiding gaan volgen maar je weet nog niet welke? Of twijfel je nog tussen MBO of HBO? Geen punt. Ik help je graag.

We hebben 3 gesprekken en je werkt tussendoor aan opdrachten en vragen. Deze bespreken we in onze gesprekken. Hierdoor komen we er achter wat jou interesseert, wat jou motiveert, waar je van nature goed in bent (je talenten) en hoe jij bent als persoon. Op basis daarvan bepalen we wat voor soort werk en welke beroepsrichting goed bij jou past. Ik kijk ook naar de kansen op de arbeidsmarkt voor de richting die bij jou past.

Gemiddeld voeren we één gesprek per week. Ook als je op korte termijn een studiekeuze moet maken voor een opleiding, kan dit dus.
De kosten voor dit traject zijn € 475,- inclusief BTW.

Eventueel kun je ook een studiekeuze-interessetest en persoonlijkheidstest toevoegen aan het traject. Hierin zijn alle MBO-opleidingen in Nederland opgenomen. De persoonlijkheidstest geeft op een aantal dimensies aan hoe jij bent, waarmee we nog beter kunnen kijken wat voor werk en dus studie daar bij past. Als je kiest voor de gesprekken EN de testen, komen de totale kosten uit op € 545,- inclusief BTW.

Gesprekken vinden plaats in mijn kantoor in Zwolle of mijn kantoor in Vroomshoop. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend en je kunt natuurlijk je ouders of een andere betrokkene meenemen naar de kennismaking.

Studiekeuzeadvies voor HBO/Universiteit

Wil je een HBO of Universitaire studie gaan volgen? Ik help je graag om een goede keuze te maken.

We hebben 3 gesprekken in dit studiekeuzetraject en je werkt tussendoor aan opdrachten en vragen. Deze bespreken we in onze gesprekken. Hierdoor komen we er achter wat jou interesseert, wat jou motiveert, waar je van nature goed in bent (je talenten) en hoe jij bent als persoon. Op basis daarvan bepalen we wat voor soort werk en welke beroepsrichting goed bij jou past. Ik kijk ook naar de kansen op de arbeidsmarkt voor de richting die bij jou past. Bij dit traject zet ik ook de studiekeuzetesten van Talentfocus in. Dat zijn twee online testen die extra inzicht geven in wie jij bent als persoon, in waar jouw interesses liggen, en daar mogelijk geschikte studierichtingen (concrete HBO of WO studierichtingen, of beide) aan koppelen.

De uitslag van de test leggen we naast de uitkomsten uit onze gesprekken en de opdrachten die je gemaakt hebt. In het studiekeuzetraject bekijken we ook welk soort onderwijs bij jou past: op welke manier leer jij prettig? Past een theoretische studie bij jou of meer een praktische waarbij je bijvoorbeeld meer projectmatig werkt en/of stage loopt.? Daarnaast kijk ik ook naar de kansen op de arbeidsmarkt met jouw voorkeursstudierichtingen.

Gemiddeld voeren we één gesprek per week. Ook als je op korte termijn een keuze moet maken voor een opleiding, kan dit dus. Het tarief voor een studiekeuzetraject inclusief de testen bedraagt € 545,- inclusief BTW. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend en je kunt natuurlijk samen met je ouders of een andere betrokkene op gesprek komen.