Hoe lijkt het jou om mensen te helpen aan meer plezier, succes en voldoening in hun werk?
Spreekt het je aan om mensen te begeleiden,  hen te helpen zichzelf beter te leren kennen en te ontdekken welke keuzes daar goed bij passen? Mensen te helpen (weer) mogelijkheden te zien, weer te zien wat ze allemaal kunnen, en keuzes te kunnen maken, in beweging te komen?
Wil jij mensen gaan begeleiden met loopbaanvragen als deze?

– Ik wil wat anders maar weet niet goed wat ik wil of wat ik kan.
– Het loopt niet lekker in mijn werk, ik loop ergens tegenaan en wil graag handvatten in hoe ik daarmee om kan gaan.
– Ik weet wel wat ik het liefst zou willen, maar hoe kom ik daar? En is dat wel realistisch? En is dat wel echt wat bij mij past?

Er komen allerlei soorten varianten van deze vragen voor. Elk mens is anders, heeft een andere achtergrond, andere talenten en interesses en vindt andere dingen belangrijk, heeft andere drijfveren. En dat maakt het werk ook zo afwisselend, uitdagend en interessant.
Wat mij vaak veel voldoening geeft, zijn de verschillen tussen het eerste gesprek en het laatste. In het eerste gesprek heeft iemand vaak wel (wat) emotie en een vol hoofd. Vol met scenario’s en mogelijkheden en onmogelijkheden. En in het laatste gesprek is er meer rust en duidelijkheid, de knoop is doorgehakt en het is duidelijk wat de volgende stap is.

Maar het allermooiste vind ik het als je na een tijdje een mailtje of telefoontje krijgt over hoe het op dat moment is. Het bericht over wat er veranderd is. Meer energie, meer geluk, meer plezier, meer succes, meer voldoening, thuis is het gezelliger, collega’s zijn blijer, enzovoort.
En ook praktisch ziet de wereld er (vaak) anders uit!

Ik heb er talloze voorbeelden van uit de afgelopen jaren:
De kandidaat-notaris die na 10 jaar notariaat en een rechtenstudie nu bij de politie werkt en financiële fraudezaken onderzoekt. De gevoelige vrouw die in de cultuur bij haar werkgever steeds ongelukkiger werd en nu vooral heel veel liefde en aandacht geeft aan de kinderen voor wie ze (beroepsmatig) zorgt. De duizendpoot die veelal thuis werkte voor een klein familiebedrijf in de evenementensector, en switchte naar een assurantiekantoor en allerlei interessante cursussen en opleidingen doet, zich volop kan ontwikkelen en geniet van de dynamiek op kantoor. De ondernemer die de rode draad niet goed kon pakken van al die interesses die ze heeft, en merkte dat ze niet de juiste klanten aantrok, en nu een goede “kapstok” heeft, herkenbaar voor de juiste klanten en daarbinnen ruimte om verschillende dingen te doen, wel met die rode draad die duidelijkheid en rust geeft. De ict’er die binnen de ICT een stap zette naar een ander bedrijf met een heel andere en veel beter passende bedrijfscultuur. De man die opvolger is in het familiebedrijf maar dat niet vanzelfsprekend wilde doen, daar wel een eigen bewuste keuze wilde maken. En goed wilde kijken hoe hij zijn rol vorm kon geven, zó dat hij goed tot zijn recht komt en het bedrijf ook.

Lijkt het jou ook interessant en mooi om mensen te begeleiden om zichzelf nog beter te leren kennen en te ontdekken welke keuzes daar goed bij passen? Mensen te helpen (weer) mogelijkheden te zien, weer te zien wat ze allemaal kunnen, en keuzes te kunnen maken, in beweging te komen?
Wil jij mensen gaan begeleiden met loopbaanvragen?

In februari 2020 ga ik weer een klein aantal mensen leren loopbaancoachen.
Het is een superpraktisch programma waarin ik je alles leer wat ik weet vanuit bijna 9 jaar actief zijn als loopbaanadviseur, talloze boeken, seminars, artikelen en workshops. 

Hoe ziet het programma er uit?

Ik werk 4 dagdelen met je aan loopbaancoaching: 3 dagdelen loopbaancoaching, 1 dagdeel belemmerende overtuigingen.
In de eerste 3 dagdelen leer ik je alles rondom DE belangrijkste vragen in loopbaancoaching:
Wat kan ik? Wat wil ik? Wie ben ik?
Ik leer je opbouw, methodieken, concrete oefeningen en gesprekstechnieken die ik zelf toepas.
Je krijgt een persoonlijk Profile Dynamics profiel, omdat het voor jou heel waardevol is en ook om te zien wat dat voor een klant kan betekenen.  Ook geef ik je uitleg van en volledig inzicht in mijn online loopbaanprogramma Maak Je Masterplandat je via mij eventueel voor jouw klanten kunt gaan gebruiken.

Het 4e dagdeel besteden we speciale aandacht aan belemmerende overtuigingen. Dit is de belangrijkste reden dat veel mensen het zo moeilijk vinden om in actie te komen en waar ze jouw hulp vaak nodig hebben. Hoe kun je je toekomstige loopbaanklanten daar inzicht in geven en mee helpen? Hiervoor schakel ik een expert in.

En ik werk 2 dagdelen met je aan arbeidsmarktkennis, sollicitatie-en netwerkvaardigheden

Hoe ziet de arbeidsmarkt er uit, waar liggen kansen, waar letten werkgevers, recruiters en bureaus op? Hoe kom je goed in contact met werkgevers/bureaus, hoe gebruik je social media (LinkedIn, Instagram, Twitter en Facebook)? Hoe begeleid je mensen met hun CV en motivatie, hoe help je ze met netwerken?

 

OPTIONEEL kun je dit aanvullen met: 1 dagdeel Ondernemen als loopbaancoach. Dit is 1 op 1. Precies op jou afgestemd.
Hoe zorg je voor een duidelijk onderscheidend profiel als coach, hoe kun je klanten aantrekken, waar en hoe kun je ze vinden en het vertrouwen geven om met jou in zee te gaan? We praten over zichtbaarheid, prijsstelling, producten/diensten, enzovoort. Ik geef je ook tips voor het voeren van intakegesprekken en het schrijven van offertes en voorstellen.

 

Wat zijn de kosten?
Voor de cursus loopbaancoaching van 6 dagdelen inclusief jouw eigen Profile Dynamics Profiel reken ik een bedrag van 1595 euro ex BTW. Dit is inclusief lunch, koffie en thee en materialen. De locatie is Zwolle. Wil je er een dagdeel Ondernemen als loopbaancoach aan toevoegen, dan reken ik in totaal  1995 euro ex BTW.

Wat mag je verwachten als je deze cursus doorloopt?
Je hebt na afloop een goede basis als loopbaancoach en hebt een fijne hoeveelheid goede methodieken en materiaal om praktisch mee aan de slag te gaan. Voor je werkgever of als zelfstandige voor jouw klanten.

Interesse?
Stuur me een mailtje op info@ikbv.nl waarin je me wat vertelt over jezelf, je achtergrond en je motivatie, dan maak ik graag een belafspraak met jou!

Hartelijke groet,
Hanneke